Click on the article's images to see it at readable size.

6 Klassiska Kustflugor – Flugorna och bindbeskrivingar

télécharger au format PDF
Flyga #2Beat-Nic

Detta är en egen fluga skapad utifrån en amerikansk saltvattenfluga, som jag anpassat till svenska förhållanden. Den ursprungliga förebilden är sill, men i mindre storlekar och som här i en annorlunda färgkombination imiterar den inhemska fiskyngel på ett övertygande sätt. För att ge denna ganska fylliga flyga extra live under intagningen har jag försett huvudet me ett Magic Head.

Fiska den så här: Beat-nic fiskar bäst när vattentemperaturen är lägre än 10 grader, alltså under april och maj, samt september. Flugan skat as in ryckvis med 5-15 centimeter långa dragningar, omväxlande snabbt och långsamt och med oregelbundna pauser på en eller par sekunder så att den rör sig likt ett fiskyngel. Fiskad relativt ytligt blir den en fångstgivande silhuettflyga under morgon- och kvällsfisket.

Krok: 6-10, långskaftad

Bindtråd: Gul

Stjärt: Vit Polar Aire (eller vitt hår), rött hönshackel och holografisk flashabou.

Kropp: Flat holografiskt tinsel.

Hackel: Vit Polar Aire (eller vitt hår).

Vinge:Vit Polar Aire (eller vitt hår), oliv marabou och black pearl Angler Hair.

Huvud: Gult, med Magic Head.