Click on the article's images to see it at readable size.

09 SWISS VISE MASTER – True Rotation – Innovativ med hög detaljkvalitet

télécharger au format PDF
Modellnamn: Vise Master (MP)

Typ: True rotation.

Infästning: Båda C-clamp och pedestal, man bigger om städet. C-clampläget ger ca 98 mm gap. Tung pedestal finns att köpa till (ej med I testen), samt ordinärt C-clampläget (ej med I testen).

ÖRH/LH: ÖRH/LH.

Krokfäste: När man väl övat in hur man ska använda den lilla justeringskruven på baksidan av chucken, är det lätt att ställa in rätt läge så att kroken sitter mycket bra. Chucken uppges ta krok från 32 till 9/0, de större krokarna får träs in i chucken.

Stabilitet: I C-clampläge är städet mycket bra, men i pedestalläget kan städet vicka i vissa lägen om man inte håller i med andra handen, vilket sannolikt beror på att det är så lätt i detta utförande. Det ska dock påpekas att stabiliteten i mekaniken är beroende av en liten låspinne med vars hjälp man får det rätta nypet för skruvarna. Om man tappar bort låspinnen kan man använda baksidan på de medföljande tubpinnarna.

Detaljer: Mycket hög mekanisk kvalitet på alla detaljer. Städet, i Masterversionen, är int ebara ett true rotation-städ utan städaxeln kan innovativt sättas vinklad ut från bordet i olika lägen, och ändå vara true rotation. Skruven för justering av chucken är dock en aning svår att få grepp om och hjulet för inställning för true rotation kunde ha varit aningen större med en inte så vass och glatt yta. Även ratten för inställning av tröghet för rotation kunde ha varit något mer greppvänling. En vanesak? Distinkt klickläge när kroken spänns fast, ger känsla av mycket hög kvalitet.

Övrigt: Ett mycket genomtänkt städ med mycket hög mekanisk kvalitet i alla detaljer. Torde täcka alla flugbindarens behov. Instruktivt bildhäfte och instruktiv DVD som visar alla finesser, bör ses innan man använder städet. Levereras i en vadderad väska med vertyg fär tubflugor. Garantie enligt konsumentköplagen.

Cirkapris: 5 800 kronor i Masterversionen, Fly Dressing.